Ευδόξου 2, Νέος Κόσμος , Αθήνα +30 211 4041 431 info@yourhomeodoctor.com

be better naturally

Βιογραφικό

2018-07-18 07:23:14

Ο Ευάγγελος Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ομώνυμο τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο τμήμα εκπόνησε εργασίες επί του αντικειμένου της Διοικητικής Λογιστικής, της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή και της Οικονομικής της Υγείας.

Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αποφοίτησε.

Κατόπιν συνέχισε την εκπαίδευση του στην παθολογία στο 417 Νοσηλευτικό Ιδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Μ.Ι.Τ.Σ).

Η επαφή του με την Ομοιοπαθητική Ιατρική είχε γίνει από πολύ νωρίς διαμέσου της μητέρας του, Θεοδώρας Ζώτου-Παπαδημητρίου, η οποία υπήρξε από τις πρώτες παιδιάτρους που ασχολήθηκαν με την Ομοιοπαθητική παγκοσμίως και αποτελεί την πρώτη ομοιοπαθητική παιδίατρο της Ελλάδας ασκώντας την από το 1977 δίπλα στον παγκοσμίου φήμης καθηγητή -κάτοχο του Right Livelihood Award (Εναλλακτικό Νόμπελ Ιατρικής)- Γεώργιο Βυθούλκα.

Ο Ε. Παπαδημητρίου σπούδασε Ομοιοπαθητική Ιατρική με καθηγητή τον Γ. Βυθούλκα ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Σπουδών στην Κλασική Ομοιοπαθητική του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής και την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Είναι Διδάσκων της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής στο πρόγραμμα Μαθημάτων Κλασικής Ομοιοπαθητικής για Ιατρούς, Οδοντιάτρους, Κτηνιάτρους και Φαρμακοποιούς και επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας από το 2009.

Εργάστηκε για τη δημιουργία του νέας γενιάς expert system του προγράμματος Vithoulkas Compass. Tο Vithoulkas Compass Expert System αποτελεί διαδικτυακή εφαρμογή σχεδιασμένη να υποστηρίζει τους ομοιοπαθητικούς ιατρούς στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη συνταγογράφηση φαρμάκου βασιζόμενη σε χιλιάδες περιστατικά ασθενών και την καθοδήγηση του Γ. Βυθούλκα.

Είναι διαχειριστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.vithoulkas.edu.gr, η οποία προσφέρει πλήρες πρόγραμμα σπουδών διαδικτυακά έχοντας ήδη εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες υγείας πάνω στην Ομοιοπαθητική προσφέροντας τους το δίπλωμα της Ακαδημίας. Καθημερινά απαντάει σε ερωτήσεις σπουδαστών απ' όλον τον κόσμο προσφέροντάς τους καθοδήγηση στην άσκηση της Ομοιοπαθητικής και τη διαχείριση περιστατικών τους.

Επιλεγμένη ερευνητική δραστηριότητα:

  • «Προοπτική Συγκριτική Μελέτη της επίδρασης του Ομοιοπαθητικού φαρμάκου Pulsatilla 200CH στην προβολή και το σχήμα των εμβρύων τελειόμηνων εγκύων» Β' Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αρεταίειον» (Διευθυντής, Καθ. Γεώργιος Κρεατσάς) και της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής (Διευθυντής, Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας).
  • «Προοπτική Συγκριτική Μελέτη της θεραπευτικής δράσης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στη γυναικεία υπογονιμότητα και στειρότητα» ("Prospective Observational Study of therapeutic action of Homeopathy to Women's Infertility and Sterility") ΣΤ’ Κλινική Μαιευτικής και Γυναικολογικής και Περιγεννητικής Ιατρικής, Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Διαμένει και διατηρεί ιατρείο στην περιοχή του Νέου Κόσμου στην Αθήνα.

 

Ο χώρος μας